27 Δεκέμβριος 2017
Προτάσεις πρωτοχρονιάτικων δώρων από το CoderDojo Nafpaktos
27 Δεκέμβριος 2017

Προτάσεις πρωτοχρονιάτικων δώρων από το CoderDojo Nafpaktos

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Blog

Επειδή μας ζητήθηκε, θα καταθέσουμε προτάσεις πρωτοχρονιάτικων δώρων για τους μελλοντικούς μας ηλεκτρολόγους μηχανικούς ή προγραμματιστές.

Πρόταση πρωτοχρονιάτικου δώρου Νο1

littleBitshttps://shop.littlebits.cc/collections/kits

Συλλογή από εξαρτήματα δημιουργίας προγραμματιζόμενων κυκλωμάτων που ενώνονται με μαγνήτες (χωρίς κόλληση).

Προτεινόμενα kit

  • Smart Home Kit
  • Rule Your Room Kit
  • Code Kit
  • STEAM Student Set
littleBits

littleBits – https://shop.littlebits.cc/collections/kits

Πρόταση πρωτοχρονιάτικου δώρου Νο2

Arduino Starter kit

https://store.arduino.cc/genuino-starter-kit

https://grobotronics.com/arduino-starter-kit-el.html

Απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες (11 και άνω) και μπορεί να δώσει φοβερά ερεθίσματα στα παιδιά παρέχοντας τη δυνατότητα για άφθονο πειραματισμό με τα ηλεκτρικά κυκλώματα και τους αυτοματισμούς.

Τα εκπαιδευτικά σενάρια που υλοποιούνται είναι πιο ρεαλιστικά αφού τα παιδιά εργάζονται όπως οι επαγγελματίες μηχανικοί με breadboards και εξαρτήματα κατασκευής κυκλωμάτων (αντιστάσεις, LED κλπ)!

Arduino

Arduino Starter kit

Πρόταση πρωτοχρονιάτικου δώρου Νο3

Circuit Scribe & Raspberry Pi ή Arduino

Δημιουργήστε κυκλώματα ζωγραφίζοντας. Συνδέστε στο μελάνι σας εξαρτήματα και τροφοδοτήστε με ενέργεια! Το πακέτο κάνει χρήση ειδικής αγώγιμης μελάνης που επιτρέπει την κατασκευή κυκλωμάτων χωρίς καλώδια. Με τον τρόπο αυτό μπορούν οι μικροί εξερευνητές να πειραματιστούν και να μάθουν έννοιες όπως η αγωγιμότητα, ο χρονικός έλεγχος των κυκλωμάτων και άλλες πολλές. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα έτοιμα εργαστήρια που προτείνονται… https://www.circuitscribe.com/circuit-scribe-educators/

Circuit Scribe

Circuit Scribe

Και αν επιθυμείτε ο μικρός σας εξερευνητής να πειραματιστεί στον προγραμματισμό των κυκλωμάτων που κατασκευάζει, αγοράστε του μια πλακέτα Arduino (https://grobotronics.com/arduino-starter-kit-el.html) ή συνδυάστε το δώρο σας με έναν υπολογιστή τσέπης Raspberry Pi (http://nettop.gr/index.php/raspberry-pi/kit-plaketes/raspberry-pi-full-kit-includes-raspberry-pi-2.html).

Raspberry Pi

Raspberry Pi

Καλή χρονιά με υγεία!!Δεν επιτρέπονται σχόλια.