14 Ιανουάριος 2018
We Are The Robots – Lab 1
14 Ιανουάριος 2018

We Are The Robots – Lab 1

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: News, Ενημέρωση

Ημέρα κώδικα χθες Σάββατο στο CoderDojo Nafpaktos και τα ρομπότ με εγκέφαλο Arduino είχαν την τιμητική τους. Τα πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής των εταιρειών ArcBotics και Edventures άνοιξαν και ο ενθουσιασμός των παιδιών που βρέθηκαν στο εργαστήριο ξεχείλισε την αίθουσα.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου μας συζητήσαμε:

  • Τι είναι τα ρομπότ;
  • Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές τους σε σχέση με τον άνθρωπο;
  • Πως λειτουργούν;
  • Μήπως υπάρχουν γύρω μας;

Κατόπιν, οι μικροί μας προγραμματιστές χωρίστηκαν σε ομάδες και ακολουθώντας βήματα από φύλλα εργασίας τους δόθηκαν, επεξεργάστηκαν το περιεχόμενο των κουτιών. Στόχος τους ήταν, με διερευνητικό τρόπο, να καταγράψουν το περιεχόμενο των πακέτων και να προετοιμάσουν τα συστήματά τους για να συνδεθούν με τους εγκεφάλους τύπου Arduino.

Επιπλέον, δημιούργησαν τα πρώτα τους προγράμματα και είδαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτόνομα τα ρομπότ.

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Codebender που δώρισε τα δύο σετ ρομποτικής με μικροελεγκτές Arduino, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά του CoderDojo Nafpaktos να βαδίσουν σε νέους δρόμους γνώσης, να εκφράσουν τη φαντασία τους, να εξωτερικεύσουν τις ιδέες τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των ρομπότ.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς για την πολύτιμη βοήθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου και για το ζεστό κλήμα συνεργασίας που διαμόρφωσαν ανάμεσα στις ομάδες των παιδιών.

Η παρουσία τους στο χώρο του εργαστηρίου μας έδωσε μεγάλη χαρά και κουράγιο για να συνεχίσουμε με περισσότερο ενθουσιασμό ελπίζοντας πως θα μας χαρίσουν ανάλογες στιγμές και στο μέλλον.

Τα φύλλα εργασίας και η παρουσίαση του εργαστηρίου είναι διαθέσιμα με άδεια CC-BY στο μοιραζόμενο φάκελο του Google Drive:

https://goo.gl/qZLHgH

Το επόμενο ραντεβού των ρομπότ με τους μικρούς Νίντζα του κώδικα είναι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, πάντα στον χώρο του POS 4 Work. Ετοιμαστείτε!

140118_00Δεν επιτρέπονται σχόλια.