17 Δεκέμβριος 2017
Go for Python (Lab 6) – Christmas Edition
17 Δεκέμβριος 2017

Go for Python (Lab 6) – Christmas Edition

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: News, Ενημέρωση

Η μέρα του Σαββάτου ήρθε και οι προγραμματιστές του CoderDojo Nafpaktos ρίχτηκαν στη δουλειά. Ακούγοντας το «Ρούντολφ το ελαφάκι», μέσα στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του εργαστηρίου στο POS4Work (Patras Office Space), οι Νίντζα του κώδικα ετοίμασαν ένα σύστημα συναγερμού χρησιμοποιώντας αισθητήρες κίνησης (PIR Sensors) και τα Raspberry Pi τους.

Στόχος τους ήταν η κατασκευή ενός εργαλείου που θα τους βοηθούσε να απαντήσουν στο ερώτημα: «Τελικά ποιος φέρνει τα δώρα;».

Όσες και όσοι έδωσαν το παρόν στο εργαστήριο, γεύτηκαν Χριστουγεννιάτικα κεράσματα από το Coffee Island.

Όσες και όσοι έδωσαν το παρόν γεύτηκαν Χριστουγεννιάτικα κεράσματα από το Coffee Island και ξεναγήθηκαν στον χώρο του P-Space, του μοναδικού hackerspace της Πάτρας, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά έναν 3D printer, ένα μηχάνημα κοπής υλικών CNC και το Laser cutter του εργαστηρίου.

Οι Νίντζα του κώδικα ξεναγήθηκαν στον χώρο του P-Space, του μοναδικού hackerspace της Πάτρας.

Μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά η πολύτιμη βοήθεια της μητέρας και εθελόντριας Αγγελικής που καθοδηγούσε τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου αποδεικνύοντας στη πράξη τη σημαντικότητα της ενεργού συμμετοχής των γονέων στα εργαστήρια κώδικα.

Η χαρά μας ήταν διπλή καθώς η Αγγελική απέδειξε στην πράξη πως η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες είναι εξίσου και γυναικεία υπόθεση!

Η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες είναι εξίσου και γυναικεία υπόθεση!

Το φύλλο εργασίας και η παρουσίαση που περιέχει τον κώδικα Python του εργαστηρίου και τις οδηγίες κατασκευής του κυκλώματός μας, είναι διαθέσιμες με άδεια CC-BY στο διαμοιραζόμενο φάκελο του Google Drive:

https://goo.gl/qZLHgH

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 έχοντας γεμίσει με ενέργεια και νέες ιδέες, πάντα στο POS 4 Work.

Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!

161217_00Δεν επιτρέπονται σχόλια.