20 Μάιος 2018
CoderDojo Nafpaktos @ PSF 2018
20 Μάιος 2018

CoderDojo Nafpaktos @ PSF 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Event, News, Δράση, Ενημέρωση

Το CoderDojo Nafpaktos και τα ρομπότ με μικροελεγκτές Arduino ταξίδεψαν στον χώρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Πάτρας στο Patras Science Festival 2018.

Πέντε ημέρες γεμάτες επιστήμη, με περισσότερους από 6000 επισκέπτες. Από αυτούς 2.000 ήταν μαθητές σχολείων, που γνώρισαν την επιστήμη μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μαθητές από σχολεία της Δυτικής Ελλάδας. Επιστημονικά καφέ στην πόλη με μεγάλο ενδιαφέρον, stand-up science, 55 ερευνητικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 35 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα αποτελούν μερικά από τα highlights της φετινής διοργάνωσης.

Στη διαδραστική έκθεση του CoderDojo, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, είδαν τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνται οι αισθητήρες και οι μηχανισμοί για την ανάπτυξη αυτοματισμών που δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων. Παρουσιάστηκαν δύο ρομπότ τα οποία είχαν τη δυνατότητα να ακολουθούν μια προκαθορισμένη διαδρομή αναγνωρίζοντας τη διαγράμμιση σε προσχεδιαμένη επιφάνεια με τη βοήθεια αισθητήρων υπερύθρων που ήταν τοποθετημένοι στα κατάλληλα σημεία. Επιπλέον, όσοι μας επισκέφτηκαν, ενημερώθηκαν σχετικά με τις «άδειες γενικής χρήσης» που χρησιμοποιούνται στο εκπαιδευτικό υλικό των εργαστηρίων μας και διάβασαν τα σχετικά φυλλάδια που μας προσέφερε ο οργανισμός Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ).

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί σας και σας προσκαλούμε στο επόμενο PSF που θα πραγματοποιηθεί το 2019. Μέχρι τότε, εις το επανιδείν!

200518_00Δεν επιτρέπονται σχόλια.