6 Νοεμβρίου 2016
CoderDojo και οι ninja του κώδικα στο Papoulias Donuts στο Ρίο
6 Νοεμβρίου 2016

CoderDojo και οι ninja του κώδικα στο Papoulias Donuts στο Ρίο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Event, News, Δράση

Η πραγματοποίηση του τέταρτου εργαστηρίου με πλακέτες Arduino από την ομάδα του CoderDojo Nafpaktos είναι γεγονός. Στον φιλόξενο και ανοιχτό χώρο του Papoulias Donuts στο Ρίο οι ninja του κώδικα δημιούργησαν κυκλώματα με φωτοαντιστάσεις και προγραμμάτισαν στην πλατφόρμα της codebender.cc. υλοποιώντας αυτοματισμούς με φώτα τύπου LED. Τέλος, τα παιδιά που συμμετείχαν στην δράση κατασκεύασαν το δικό τους μουσικό όργανο Θέρεμιν (Theremin) με την χρήση των ενδείξεων μιας φωτοαντίστασης.

Ευχαριστούμε πολύ το Papoulias Donuts στο Ρίο και τον ιδιοκτήτη του Παναγιώτη Ζαφειράκη για την παραχώρηση του χώρου του και του εξοπλισμού του μαγαζιού καθώς και το ψητοπωλείο «Ψηλός» για την προσφορά των τραπεζιών του εργαστηρίου μας.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλα μια φορά την ομάδα του P-Space μαζί με την εταιρεία codebender οι οποίοι εξακολουθούν να είναι μαζί μας στις δράσεις στηρίζοντας ενεργά με εθελοντές και υλικό, την προσπάθειά μας για την διάδοση του κώδικα.

Το υλικό που χρησιμοποιήσαμε (παρουσιάσεις, φύλλα εργασίας) είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/open?id=0B3_asyGWv01bRTlZSmVGRU5IQ0U

Τα εργαστήρια προγραμματισμού της πλακέτας Arduino βρίσκονται στην πλατφόρμα codebender.cc στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://codebender.cc/user/iraklismarkelis

Σε λίγες ημέρες θα ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα μας και από την σελίδα μας στο facebook σχετικά με την επόμενη δράση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο δημιουργικό εργαστήριο του κώδικα που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Εις το επανιδείν.

061116 - Fourth Arduino Workshop

Μοιραστείτε
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this pageEmail this to someone


Δεν επιτρέπονται σχόλια.