24 Δεκέμβριος 2018
Καλά Χριστούγεννα – Merry Christmas ** CoderDojo Patras
24 Δεκέμβριος 2018

Καλά Χριστούγεννα – Merry Christmas ** CoderDojo Patras

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Event, Δράση

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και το ανανεωμένο CoderDojo μας άνοιξε τις πόρτες του με νέα ονομασία και Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το «Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων» της «Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας» του ΕΑΠ το CoderDojo Nafpaktos έγινε CoderDojo Patras και γιόρτασε αυτή την αλλαγή με ένα εορταστικό εργαστήριο.

Οι ninja του κώδικα ανέπτυξαν μια εφαρμογή με το γνωστό ελαφάκι Rudolf στη γλώσσα προγραμματισμού Processing και μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη κάρτα με LED που αναβόσβηνε στο ρυθμό της μουσικής. Όσες και όσοι συμμετείχαν στο εργαστήριο είχαν την ευκαιρία μάθουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ένα φως τύπου LED και να δουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η συγκόλληση ενός κυκλώματος. Η διάταξη που δημιουργήθηκε χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια από τα παιδιά για να δημιουργήσουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς που προσέφεραν γλυκά στα μικρά και στα μεγάλα παιδιά του εργαστηρίου μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους μικρούς μας Ninja του κώδικα για το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019. Ευχόμαστε σε όλες τις οικογένειες καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά γεμάτη υγεία και ευλογία!

24122018_00


Δεν επιτρέπονται σχόλια.