25 Σεπτέμβριος 2016
Υπέροχη αρχή για το CoderDojo Nafpaktos στο P-Space με φοβερούς εθελοντές
25 Σεπτέμβριος 2016

Υπέροχη αρχή για το CoderDojo Nafpaktos στο P-Space με φοβερούς εθελοντές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Event, News, Δράση

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το πρώτο εργαστήριο προγραμματισμού του CoderDojo Nafpaktos, στον φιλόξενο χώρο του P-Space. Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συνεργασίας τα παιδιά:

  1. 1. ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τις προγραμματιζόμενες πλακέτες Arduino και τα εξαρτήματα που τις συνοδεύουν,
  2. 2. κατασκεύασαν κυκλώματα με αγωγούς, αντιστάσεις και λυχνίες
  3. 3. και προγραμμάτισαν στην πλατφόρμα codebender (codebender.cc)

Η καταπληκτική ομάδα του P-Space, η οποία απαρτίζεται από εξειδικευμένους Μηχανικούς Η/Υ και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέλαβε τον ρόλο προπονητή και παρουσίασε στους μικρούς Νίντζα του κώδικα συναρπαστικές κατασκευές που αναπτύχθηκαν από του ίδιους, στο εργαστήριό τους.

Πολύτιμη βοήθεια προσέφερε και εκπρόσωπος της εταιρείας codebender που ανέλαβε ρόλο μέντορα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και καθοδήγησε τα παιδιά στην χρήση της πλατφόρμας προγραμματισμού και όχι μόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως το P-Space και η εταιρεία codebender, εκτός από την εθελοντική βοήθεια, προσέφεραν και υλική στήριξη παρέχοντας στους συμμετέχοντες, εκτός από τον χώρο, όλα τα υλικά για την υλοποίηση των εργαστηρίων και υπέροχα αναμνηστικά δώρα.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Papoulias Donuts που βρίσκεται στο Ρίο της Πάτρας και πρόσφερε άφθονα και υπέροχα donuts σε μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες του εργαστηρίου μας.

250916_00

Μοιραστείτε
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterBuffer this pageEmail this to someone


Δεν επιτρέπονται σχόλια.