19 Νοέμβριος 2017
We want you Girls!
19 Νοέμβριος 2017

We want you Girls!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Blog, News, Ενημέρωση

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, το 2015 το ποσοτό των γυναικών που απασχολούνταν στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, στην Ελλάδα, άγγιζε μόλις το 21,7%;

Από στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014

  • Μόνον 9 στους 100 δημιουργούς εφαρμογών στην Ευρώπη είναι γυναίκες.
  • Μόνο το 19% των διευθυντών στον κλάδο των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι γυναίκες (το αντίστοιχο ποσοστό σε άλλους κλάδους παροχής υπηρεσιών είναι 45%).
  • Μόνο το 19% των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ΤΠΕ είναι γυναίκες (το αντίστοιχο ποσοστό σε άλλους κλάδους παροχής υπηρεσιών ανέρχεται στο 54%), ενώ το ποσοστό του γυναικείου εργατικού δυναμικού στον κλάδο αυτό είναι μικρότερο από 30%.

Έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ διαπίστωσε ότι η λεγόμενη «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», αναμένεται να πλήξει πολύ περισσότερο τις θέσεις εργασίας που προτιμούν οι γυναίκες παρά εκείνες που καταλαμβάνουν περισσότερο οι άνδρες.

Αυτή όμως είναι μια πρόβλεψη που μπορεί να διαψευσθεί.

Ερευνητές κατέληξαν σε δύο πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα που αφορούν τη διαφορετικότητα:

  • Οι εταιρείες που απασχολούν υπαλλήλους και των δύο φύλων σε ίση αναλογία έχουν κατά 15% μεγαλύτερη πιθανότητα καλύτερης απόδοσης.
  • Η διαφορετικότητα είναι βασικό συστατικό της καινοτομίας.

Στο CoderDojo πιστεύουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εργαστούμε μαζί για να αυξήσουμε τον αριθμό των κοριτσιών που θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν με την τεχνολογία, γιατί η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες είναι εξίσου και γυναικεία υπόθεση!

Για το λόγο αυτό καλούμε κορίτσια ηλικίας 11 έως 16 ετών να συμμετάσχουν στα εργαστήρια πληροφορικής, για να κάνουμε όλοι μαζί αυτό που οι άντρες μόνοι τους δε μπορούν. Να καινοτομήσουμε!

Ελάτε να μοιραστούμε ιδέες και εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε χρήσιμοι στην κοινότητά μας και να ανατρέψουμε κάθε πρόβλεψη για τη μελλοντική θέση των γυναικών στη βιομηχανία των νέων τεχνολογιών.

«Δεν ξέρουμε πως θα είναι ο κόσμος μετά από δέκα χρόνια,
αλλά το σίγουρο είναι πως θα ενεργεί με κώδικα.»

Giustina Mizzoni – Executive Director CoderDojo Foundation.

 

181117_01

Πηγές:Δεν επιτρέπονται σχόλια.